Vakgebied

BK ingenieurs

HomeVakgebiedenCiviele techniekCiviel & sport

Directievoering en toezicht

Als het gaat om directievoering en toezicht bij kleine of grootschalige infrastructurele projecten bent u bij BK ingenieurs aan het juiste adres. Namens diverse opdrachtgevers hebben wij vele, ook complexe projecten tot een goed einde gebracht. Onze directievoerders en toezichthouders kennen daardoor de bouwwereld van binnenuit.  

Directievoerder vertegenwoordigt opdrachtgever

De directievoerder speelt een belangrijke rol speelt in de uitvoeringsfase van het bouwproject. Hij zorgt ervoor dat de aannemer het werk volgens contract uitvoert. Om een vinger aan de pols te houden, organiseert de directievoerder periodieke bouwvergaderingen en fungeert hij als contactpersoon naar de vertegenwoordigers van de opdrachtgever. Hij is ook degene die de opdrachtgever over allerlei zaken adviseert, ook als het gaat om meer- en minderwerk. Bij de oplevering is het ook de directievoerder die ervoor zorgdraagt dat onderhoudscontracten, garantiebepalingen en dergelijke door de aannemer worden afgewikkeld. De directievoerder zorgt ervoor dat de projectorganisatie optimaal en volgens contract verloopt en dat de kosten binnen de perken blijven.

Toezichthouder controleert kwaliteit werk 

De toezichthouder op zijn beurt bewaakt de planning, kwaliteit, administratie en de veiligheid op de bouwplaats. De toezichthouder verzorgt tijdens de uitvoeringsfase het dagelijkse toezicht op het werk. Belangrijk voor de toezichthouder is het contact met de uitvoerder van het project. Taken van de toezichthouder zijn onder andere het controleren van de kwaliteit van de werkzaamheden en het op de hoogte houden van de directievoerder over de voortgang. De toezichthouder bereidt bovendien de oplevering in zijn totaliteit voor.