Vakgebied

BK ingenieurs

HomeVakgebiedenAsbest

Asbest

Asbest, in het Grieks ‘onverwoestbaar’, is nog steeds een grondstof om rekening mee te houden. Als u (mede) verantwoordelijk bent voor gebouwen, bruggen, installaties of schepen, maar ook grond waarin mogelijk asbest is verwerkt, dan loopt u ook tegen het verwijderen van asbest aan en dan wilt u zeker weten dat de juiste maatregelen worden genomen. Maatregelen in geval van renovatie- en sloopwerkzaamheden, maar ook bij calamiteiten, zoals brand. Vermoedt u de aanwezigheid van asbest? Schakel BK ingenieurs in en voorkom twijfel.

Bij sloopwerkzaamheden in of aan een bouwwerk met een bouwjaar vóór 1994 bent u verplicht het gebouw te laten onderzoeken op de aanwezigheid van asbest. Asbestinventarisaties voeren wij uit conform de eisen gesteld in Bijlage XIII van de Arbeidsomstandighedenregeling (voorheen SC-540).

Maatwerk

De wetgeving is voor ons natuurlijk leidend, maar BK ingenieurs gaat een stap verder. We leveren maatwerk. Wanneer wij tijdens de inventarisatie risicovolle situaties tegenkomen, nemen wij direct contact met u op voor overleg en advies. Ook ondernemen wij direct actie om de risico’s op blootstelling aan asbest te voorkomen.

Snel een overzichtelijke rapportage

Na het uitvoeren van de asbestinventarisatie krijgt u van ons een overzichtelijke rapportage, voorzien van detailfoto’s en tekeningen, zodat u direct een totaaloverzicht hebt van de asbestsituatie. U ontvangt van ons aanbevelingen op maat. Op basis hiervan kunt u de benodigde asbestsanering, sloop of renovatie laten uitvoeren.

Werkwijze asbestinventarisatie

Een asbestinventarisatie bestaat uit drie fasen. We doen een vooronderzoek, voeren veldwerk uit en rapporteren u snel onze bevindingen.

"Snel weten waar u aan toe bent? Ik adviseer u graag."

Rob Arisz

Vakteammanager asbest / senior adviseur asbest

Shape Created with Sketch. 088 - 321 26 09

[email protected]

"Snel weten waar u aan toe bent? Ik adviseer u graag."

Rob Arisz

Vakteammanager asbest / senior adviseur asbest

Shape Created with Sketch. 088 - 321 26 09

[email protected]

Gerelateerde projecten

Project

Totaalsloop gebouwen voormalig datacenter Rabobank

In juni 2020 wil BPD gaan bouwen. BK ingenieurs zorgt dat de sloop op tijd gereed is.

Lees meer

Project

Asbestsanering en leegsloop zorgcentrum Heerenhage

BK ingenieurs is begonnen met de sanering en sloop van voormalig zorgcentrum Heerenhage te…

Lees meer

Project

Grex-gerelateerde advieswerkzaamheden voor De Alliantie

Woningbouwcorporatie De Alliantie heeft bijna 60.000 woningen in beheer in de regio’s Amsterdam,…

Lees meer