Vakgebied

BK ingenieurs

HomeVakgebiedenCiviel & sport

Civiele techniek

BK ingenieurs biedt u de totaaloplossing tijdens alle fasen van uw project. Onze adviseurs leiden uw project in goede banen. Zij kunnen het gehele project op zich nemen of alleen delen hiervan. Of u nu op zoek bent naar adviseurs voor de beginfase van uw project of juist een specialist die meekijkt bij de uitvoering, BK ingenieurs levert specialisten die deskundig zijn in de civiele techniek. Zij verfijnen uw project tot een kwalitatief, hoogwaardig eindresultaat.

Brede kennis én expertise: civiele techniek vereist beide. Onze civiel techneuten ontwerpen en realiseren objecten die zich onder en/of boven het maaiveld bevinden, op zowel land- als in waterbodem. Civiele techniek houdt zich bezig met de reconstructie en herinrichting van de openbare ruimte, onze leefwereld. Het heeft betrekking op het plannen, ontwerpen en uitvoeren van projecten waar heel Nederland gebruikt van maakt.

Eigen technici

Voor de uitvoering van onze werkzaamheden beschikken wij over eigen werkvoorbereiders, projectleiders, gespecialiseerde adviseurs, landmeters, directievoerders en toezichthouders.

Oog voor risicobeheersing

Civiele projecten zijn vaak complex van aard door de interactie met de omgeving en andere vakgebieden en kennen daarom tal van haken en ogen. Risicobeheersing is dan ook een belangrijke component.  Zo garanderen wij dat rekening is gehouden met alle mogelijke technische en financiële (uitvoerings)risico’s.

Technische producten in alle fasen

U kunt bij BK ingenieurs terecht voor alle technische producten, vanaf de initiatieffase tot en met de uitvoeringsfase, de oplevering en beheerfase.

Onze specialisten doen de voorbereiding van uw GWW-projecten (grond-, weg- en waterbouwkundige projecten) en begeleiden de uitvoering hiervan. U kunt ons inschakelen op projectbasis. De projecten hebben betrekking op het ontwerp en de realisatie van wegenbouw, grondwerken, waterbouw en railbouw. Zoals de bouw van dijken, bruggen, viaducten en tunnels. Maar ook riolering(sberekeningen) en het bouw- en woonrijp maken van uw bouwlocatie.

Projectmanagement in de civiele techniek

Uiteraard kunt u alleen het projectmanagement van uw project aan ons uitbesteden. Eén van onze projectmanagers verzorgt dan voor u de volledige projectbeheersing. Dit kan gaan om eenvoudige tot zeer complexe multidisciplinaire projecten. Met als grote voordeel dat deze kan beschikken over de kennis en capaciteit van het gehele ingenieursbureau.

Wij werken voor

Opdrachtgevers van BK ingenieurs zijn onder andere gemeenten, provincies, projectontwikkelaars, waterschappen, architecten en aannemers.

"Meer informatie of liever een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken."

Niels Böhmer

Vakteammanager civiele techniek

Shape Created with Sketch. 088 - 321 26 40

[email protected]

"Meer informatie of liever een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken."

Niels Böhmer

Vakteammanager civiele techniek

Shape Created with Sketch. 088 - 321 26 40

[email protected]

Gerelateerde projecten

terreininrichting Kanjelzone HSMS Maastricht hotelschool, BK ingenieurs, civiele techniek, bodem,

Project

Kanjelzone Campus

In opdracht van B+B Stedebouw en Landschapsarchitectuur werkt BK ingenieurs aan de…

Lees meer
Fase 1 Kruisvaartkade gereed.

Project

Bouwrijpmaken fase 1 Kruisvaartkade Utrecht

Al eerder informeerden wij u over het project Kruisvaartkade in Utrecht. Op het voormalige…

Lees meer

Project

Floating Gardens

Het gebied rond station Sloterdijk transformeert in hoog tempo van kantorenlocatie naar gemengd…

Lees meer
onrondheidsmetingen, landmeten, BK ingenieurs, nieuwbouw en onderhoud brandstoftanks

Project

Onrondheidsmetingen en nieuwbouwmetingen brandstoftanks

Landmeten is een veelzijdig beroep. In dit project doet de landmeter onrondheidsmetingen. En bepaalt…

Lees meer